Carrière

3 vragen die je jezelf moet stellen alvorens je job op te zeggen

3 vragen stellen voor je opzeggen

Je droomt van meer dan je nu doet, je bent niet meer op je plek in de baan die je nu hebt, je kunt je niet meer ontwikkelen binnen het bedrijf waar je nu werkt. Je hebt besloten je baan op te zeggen en een nieuwe job te zoeken. Herkenbaar? Vaak wordt deze beslissing genomen zonder precies te weten waarom en met welke gevolgen.

Hieronder geven we je 3 vragen die je jezelf zou moeten stellen als je je job wil opzeggen.

Wat is er echt aan de hand?

Stel jezelf de juiste vragen: Wat is de werkelijke reden dat je weg wilt? Wat wekt je frustratie op? Het is belangrijk de echte reden boven water te krijgen en vooral ook of je er alles aan hebt gedaan om het probleem op te lossen. Kun je nog een manier bedenken om de werkrelatie weer goed te krijgen? Heb je alle wegen naar een opleiding of groei onderzocht? Soms kom je niet bij de juiste persoon terecht die je hierbij kan helpen, zoek dan een andere weg. Er leiden meer wegen naar Rome, ook in een job. Is er een mogelijkheid om je takenpakket uit te breiden en zo meer uitdaging te krijgen?

Is dit het goede moment?

Heb je al een nieuwe job in het vooruitzicht of heb je nog geen idee waar je naar op zoek bent? Heb je voldoende buffer als je niet direct een nieuwe baan vindt? Als je van plan bent een huis te kopen of andere grote uitgaven te doen, dan is het beter jezelf af te vragen of je je je baan opzeggen niet even uit moet stellen.

Wat verwacht jein je nieuwe werkomgeving?

Zijn de verwachtingen die je voor je nieuwe job hebt reëel? Kun je er je passie in kwijt? Naar welke bedrijfscultuur ben je op zoek en vind je die in een grote onderneming of juist in een kleine? Kijk ook eens buiten de bedrijfstak waarin je nu werkt. Er zijn genoeg banen waarin je je kennis en ervaring kunt inzetten.

In je omgeving zijn vast mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten en met dezelfde vragen worstelden. Vragen hoe zij ermee zijn omgegaan, kan jou helpen bij het nemen van je beslissing of je je job gaat opzeggen.

You Might Also Like