Carrière

Carrière maken zonder diploma – Zonder papieren succesvol zijn

carrière maken zonder diploma

Iedereen heeft kans op een glansrijke carrière. Zelfs zonder diploma. Werkgevers durven tegenwoordig vaker te kijken naar over welke vaardigheden jij beschikt als werknemer. Daarnaast zijn er ook genoeg banen binnen grote bedrijven waar jij kunt beginnen zonder diploma van een hogeschool of universiteit op zak hoeft te hebben. Je kan er gemakkelijk aan de slag en door binnen het bedrijf te groeien, heb je alsnog een mooie succesvolle carrière in het vooruitzicht.

Werkervaring

Voor veel bedrijven is werkervaring belangrijker dan een behaald diploma. Als werknemer ben je veel waardevoller wanneer je al bepaalde vaardigheden in de praktijk opgedaan heeft. Je kunt jezelf waardevoller maken door onder meer stages proberen te lopen. Wel bij bedrijven binnen de beroepsgroep waar je een carrière in wilt vinden. Zo krijg je zelf al een idee wat je moet doen op de werkvloer en kun je jouw cv mooi oppoetsen door deze stages eraan toe te voegen.

zzp’er

Een andere mogelijkheid is om jouw diensten als zzp’er aan te bieden. Het beschikken van een diploma is voor veel bedrijven in de dienstensector die veel met freelancers werken geen harde eis. Ook kun je als zzp’er meteen aan de slag om jouw diensten aan te bieden aan bedrijven. Op dit moment worden er bijvoorbeeld veel freelance medewerkers gebruikt in content marketing. Aan jou dus de taak om jezelf te onderscheiden van de andere zzp’ers op de markt die daar dezelfde diensten aanbieden.

Trainingen

Er zijn ook andere manieren waarop jij waarde kan toevoegen aan jouw kwaliteiten als werknemer. Zo is er altijd de mogelijkheid om je aan te melden voor trainingen die jou verder helpen binnen het werkveld waar jij actief in bent. Daarnaast zijn er genoeg bedrijven die zelf die mogelijkheid bieden om erna te profiteren van de talenten die er ontdekt worden. Uiteindelijk draait het erom dat jij zelf blijft leren over het beroep waar je carrière in wilt maken. Zodat je als werknemer belangrijker wordt dan de diploma’s die soms als vereiste worden gezien.

Creëer je eigen baan

Daarnaast kun je ook ervoor zorgen dat je een functie voor jezelf creëert door iets nieuws te ontwikkelen waar bedrijven vervolgens gebruik van maken. Vooral in de creatieve sector zijn veel voorbeelden te vinden van werknemers die binnengekomen zijn omdat ze zelf met een nieuw product of nieuwe dienst kwamen die wat aan het bedrijf konden toevoegen.

Hierbij komt het erop aan dat je goed gebruik weet te maken van jouw eigen creativiteit. Daarnaast moet je jouw idee ook goed zien te verkopen. Het gaat dan niet alleen om het product of de dienst die je aanbiedt, maar ook om hoe jij jezelf presenteert. Door dit goed te leren, kun je jezelf gemakkelijk ergens naar binnen werken. Zo zal je ervoor zorgen dat je ook zonder diploma aan een carrière kunt beginnen.

You Might Also Like