Carrière

Jouw carrière positief beïnvloeden

Hoe je carrière positive beïnvloeden

Er wordt wel eens gedacht dat een carrière een natuurlijk verloop heeft. Je werkt je gewoon vanzelf naar een topfunctie en komt terecht waar jij hoort binnen een bedrijf. Er zijn echter genoeg manieren waarop jij jouw carrière op een positieve manier kunt beïnvloeden. Door een aantal stappen te nemen, kun je ervoor zorgen dat het maken van een carrière niet alleen sneller gaat, maar ook dat het jouw werkomgeving op een positieve manier beïnvloedt. Zo heb jij er niet alleen baat bij, maar het bedrijf als geheel ook.

Maak er een missie van

Om in de eerste plaats een carrière te maken, moet je eerst een carrièredoel hebben. Door dit doel te stellen, weet je voor jezelf waar jij wilt eindigen binnen bedrijf. Van dit doel moet je jouw missie maken, met een duidelijk stappenplan en een tijdsbestek waarbinnen het doel bereikt moet zijn. Door dit te doen, creëer je voor jezelf een overzicht van hoe je verder wilt komen op de werkvloer. Dit moet je ook motiveren om elke dag het meeste uit jouw werk te halen, zodat je positief opvalt bij jouw werkgevers.

Positiviteit

Een ander belangrijk onderdeel om goed carrière te maken, is positiviteit. Dit heeft niet alleen te maken met een positieve uitstraling die je zelf moet hebben. Je moet ook ieder project positief aanpakken. Dit kan andere collega’s op een goede manier beïnvloeden en stimuleren om het zo goed mogelijk uit te voeren. Daarnaast moet jij je ook focussen op de positieve aspecten van jouw eigen vaardigheden en die van anderen. Door deze optimaal te benutten, kom je uiteindelijk tot het beste gezamenlijke resultaat.

Samenwerking

Dit brengt nog een essentieel punt naar boven: samenwerking. Door goed interpersoonlijk contact te zoeken met jouw collega’s, kun je ervoor zorgen dat er sneller dingen voor elkaar komen tijdens vergaderingen of projecten. Leer dus luisteren naar anderen wat zij te vertellen hebben of welke benadering zij voor een bepaald probleem zien. Door zelf hun positieve kanten te belichten, kun je al gauw het vertrouwen van andere werknemers winnen. Op deze manier wordt het makkelijker om samen een duidelijk doel te vormen. Hierdoor haal jij niet alleen jouw voordeel eruit, maar wordt het gehele project ook tot een succesvol einde gebracht.

Factoren van buiten

Toch zijn er ook factoren van buitenaf die jouw carrière kunnen beïnvloeden. Zo kan het bedrijf in een slechte tijd beland zijn, waardoor het moeilijker wordt om jezelf omhoog te werken. Het kan ook dat de gehele sector in zwaar weer verkeert, waardoor werknemers alle zeilen bij moeten zetten om het te overleven.

Andere dingen waar je op kunt letten, is dat je jezelf omringt met de juiste personen op de werkvloer. Je zult uiteindelijk met iedereen moeten samenwerken. Maar het is nooit erg om te zien welke andere werknemers het goed doen op de werkvloer en kijken of je vaker met hen aan een project kunt zitten. Ook is het handig om een goede mentor te kiezen, een leidinggevende die je gemakkelijker verder kunt helpen om in het bedrijf te groeien.

You Might Also Like