Carrière

Hoe geef ik mijn Carrière een nieuwe start

Vooral studenten die net klaar zijn met hun opleiding stellen de vraag over hoe zij een begin kunnen maken aan hun carrière. Het is namelijk belangrijk dat u een wervelende start maakt in uw carrière. Dit zorgt er namelijk voor dat u in de komende jaren sneller kunt groeien naar een betere functie. Veel werkgevers zijn opzoek naar werknemers met ervaring. Dit maakt het voor een startende werknemer moeilijker om een baan te vinden. Om dit op te lossen kunt u ervoor kiezen om bij uw stageplek te blijven werken. Verder zijn er vacatures waar de werkgevers opzoek zijn naar startende werknemers. Deze functies zijn ideaal om een nieuwe start te maken aan uw carrière.

Vraag om feedback en advies

Het ontvangen van feedback is vooral belangrijk om meer te weten te komen over uw zwakke punten. Met het feedback kunt u uw zwakke punten tijdens uw loopbaan verbeteren. Met het verbeteren van uw zwakke punten vergroot u de kans op een betere baan. Dit komt doordat uw kwaliteiten ook automatisch worden verbeterd . Verder is het belangrijk om naar advies te vragen. Dit kunt u het beste doen bij mensen uit uw netwerk. Verder kunt u er ook voor kiezen om naar advies te vragen bij uw familie. Hierbij moet u wel opletten dat u wat heeft aan het advies en dat het advies kritisch is.

Planning en het stellen van doelen

Veel professionals werken met een planning. Naast een planning te maken voor op de werkvloer is het aan te raden om ook een planning te maken voor uw carrière. Hierbij kunt u bijvoorbeeld bepalen waar u uzelf ziet over een aantal jaar. Dit kunt u doen door op lange termijn en op korte termijn diverse doelen te stellen. Er zijn diverse manieren om doelen te stellen. Veel werknemers maken gebruik van SMART doelen. Door te kijken of uw gestelde doel specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden is kan dit u een goed beeld geven over uw doel.

Vergroot je netwerk

Zonder twijfels  heeft iedereen een netwerk. Sommige hebben een groot netwerk en de andere weer niet. In elke situatie moet u proberen om uw netwerk te vergroten. Dit komt doordat de kans zeer groot is dat u een baan kunt krijgen door middel van uw netwerk. Vandaag de dag worden nog veel functies vervuld door middel van goede relaties. Hieronder vindt u enkele tips voor het vergroten van uw netwerk:

  • Bezoek regelmatig diverse meetings en bijeenkomsten in uw buurt. Dit zorgt er namelijk voor dat u netwerk ook automatisch wordt uitgebreid.
  • Verder kunt u diverse workshops en webinars bezoeken. Vooral webinars die worden georganiseerd zijn over het algemeen kosteloos. Dit is ook een grote kans om uw netwerk uit te breiden. Zo komt u in contact met mensen uit verschillende branches.
  • Als laatst is het aan te raden om vrijwilligerswerk te doen. Dit kunt u doen in een buurthuis of een vereniging. Doordat het een paar uur in de week is worden uw prestaties tijdens het werken niet beïnvloedt door het vrijwilligerswerk.

You Might Also Like