Carrière

Hoe maak je een carrière in het buitenland?

carrière maken in buitenland

Droom je ervan om een carrière te maken in het buitenland, maar weet je niet precies hoe je aan dat avontuur moet beginnen? Dan geven wij graag de juiste tips en tricks om een pracht van een loopbaan buiten de landsgrenzen te lanceren!

Engels? Yes I can!

Als we kijken naar de wereld, dan mogen we stellen dat Engels de taal is die elke nationaliteit wel een beetje kan. Als je bijvoorbeeld gaat reizen, is dit meestal ook de taal die je spreekt als je iets wilt vragen aan een local. Verhuis je naar een land waarvan je de taal spreekt, dan heb je natuurlijk al een streepje voor. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je Engels al een goed niveau heeft. Op die manier zet je al de eerste stapjes richting een goede verhouding met je toekomstige collega’s.

Internationale allure

Als enige Vlaming gaan werken in een Spaans bedrijf vol locals? We raden het niet meteen aan als je geen woord Spaans spreekt. Wil je een job in het buitenland? Ga dan solliciteren bij internationale bedrijven die zich vestigen in Europese hoofdsteden. Denk bijvoorbeeld aan Parijs, Amsterdam, Londen of Madrid. Als je in een multicultureel bedrijf komt te werken, is de kans groter dat je er sneller bij zult horen. Iedereen is namelijk met dezelfde reden verhuisd als jij. Ook maak je zo sneller vrienden op de werkvloer, want als je nieuw bent in een stad, is het niet altijd evident om meteen een vriendengroep op te bouwen.

Denk na over de toekomst

Als je in het buitenland wilt werken, word je eigenlijk een expat. Dit is een persoon die buiten zijn eigen landsgrenzen gaat werken en wonen. Enige aanpassing is dan soms wel vereist. Hou daar dus rekening mee en ga voor jezelf na wat je allemaal wilt opgeven voor die ene job. Denk ook na over de toekomst. Is dit een job voor op korte of lange termijn? Wil je op een dag nog terugkeren naar je eigen land of ben je van plan om je voorgoed te settelen in die nieuwe stad?

Wees voorbereid

Het lijkt een mooie uitdaging om te gaan werken in het buitenland. Maar hou ook rekening met de voorbereidingen die je dan moet treffen. Ga op onderzoek over de woonsituatie daar. Is het makkelijk om iets te huren en vooral, hoe duur is het om ergens anders te huren? Hoe zit het met een bankrekening openen als buitenlander? Hoe zit het met de zorgverzekering en het pensioen in dat andere land? Ga dus niet zomaar verhuizen voor een job en doe eerst een grondige research alvorens je beslist om de job aan te nemen.

You Might Also Like