Carrière

Zaken waar je op moet letten als je carrière wilt maken

zaken waar je op moet letten bij het maken van een carrière
Top view of businesswoman meeting with businessman at office lobby. Businessman and businesswoman discussing new project.

Als je carrière wilt maken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Niet alleen communicatie is belangrijk, maar bijvoorbeeld ook de manier waarop jij jezelf presenteert, de reputatie die je ontwikkelt op de werkvloer en de bedrijfscultuur waarin je belandt. Door je hiervan bewust te zijn, kun je de juiste stappen zetten naar een succesvolle carrière binnen jouw gekozen beroep.

Prikkelend

Om ervoor te zorgen dat je het goed doet op jouw werk, moet je wel zelf voor een baan gekozen hebben die voor jou prikkelend is. Dit betekent niet alleen dat het werk zelf je moet stimuleren, maar  dat de bedrijfscultuur waarin jouw werknemer zich bevindt prikkelend moet zijn. Je zult al gauw merken dat als het bedrijf bij jouw karakter past, je al snel met andere werknemers en leidinggevenden een klik kunt vinden. Dit geeft je de kans om je binnen een korte tijd aan anderen te laten zien.

Dit houdt dus ook in dat als het werk je niet meer prikkelt, je op zoek moet gaan naar een nieuwe stimulerende ervaring. Dit kan betekenen dat je jouw geluk moet beproeven bij een ander bedrijf. Maar dit zorgt ervoor dat je carrière niet in het slop raakt en dat je bereid bent om aan jezelf te blijven werken door op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Je raakt hierdoor nooit uitgeleerd en zorgt ervoor dat je als werknemer voor bedrijven steeds meer waarde krijgt. Het getuigt ook van lef, wat een goede eigenschap is voor veel werkgevers. Je durft namelijk risico’s te nemen.

Snel groeien

Wil je zelf snel groeien binnen een bedrijf? Dan moet je ook op zoek naar een bedrijf of firma dat ook nog steeds aan het groeien is. Ga dus op zoek naar een redelijk nieuw bedrijf wat net succes begint te behalen. Je moet niet beginnen bij een grote firma waarvan de bedrijfscultuur niet zo immens is dat je al snel op werkvloer verdwijnt voor de mensen hogerop. Door voor een kleiner bedrijf te kiezen, vergroot je de kans dat je sneller gezien wordt. En dat je binnen het bedrijf al gauw promotie kunt maken.

Reflecteren

Daarnaast moet je zelf altijd bewust blijven van hoe het ervoor staat met jouw carrière. Daarom is het goed om na een jaar bij een baan te reflecteren over hoe het gaat. Heb je de doelen behaald die je voor ogen had? Kun je nog verder groeien bij het bedrijf? Wordt je nog steeds uitgedaagd? Als je deze vragen niet naar voldoening kunt beantwoorden, moet je kijken of je nog stappen kan nemen om dit recht te zetten. Of op zoek moet gaan naar een andere baan. Het gaat er uiteindelijk om dat je continu jouw vaardigheden aan kunt scherpen. Dit maakt je een waardevolle werknemer bij ieder bedrijf waar je aan de slag gaat.

You Might Also Like