Curriculum Vitae

Een template maken voor jouw CV – een sjabloon voor werken

template om cv opstellen

Bij het opstellen van een CV zijn er een aantal vaste zaken die erin terug moeten keren. Je kunt deze zelf in elkaar zetten. Maar online zijn er ook genoeg tools te vinden die je kunnen helpen om op een gemakkelijke manier een template klaar te zetten waarbinnen jij vervolgens jouw eigen CV in maakt. Zo ben je niet alleen sneller klaar, maar heb je voor iedere nieuwe vacature een makkelijk sjabloon van waaruit jij verder kunt werken.

Lay out

Als je een CV in elkaar aan het zetten bent, is één van de belangrijkste zaken hoe de lay-out ervan uitziet. Dit is namelijk één van de eerste dingen die de werkgever waarnaar jij de vacature opstuurt zal opvallen. Het is dus zaak dat deze op een goede manier opvalt. Hierdoor springt jouw CV sneller uit de stapel en zorg je ervoor dat hij eerder nog een keer wordt doorgenomen. Omdat de CV’s vaak maar voor enkele seconden onder ogen worden genomen door de recruiters, is het belangrijk dat de jouwe in hun hoofd blijft nadat ze het gezien hebben.

Sjablonen

Inmiddels kun je online gemakkelijk verschillende soorten sjablonen vinden voor CV’s. Zelfs in programma’s als Microsoft Word kun je tegenwoordig een template voor jouw CV instellen. Verschillende versies zijn te vinden onder het knopje ‘sjablonen’ in het scherm.

Het voordeel van het gebruik van een sjabloon voor jouw CV is dat je binnen een vast stramien te werk kunt gaan. Dit houdt het overzichtelijk. Doordat je alle informatie die je erin wilt zetten binnen de lay-out moet structureren, wordt je gedwongen om goed na te denken hoe je dit concreet neerzet. Daarnaast geeft het sjabloon al gauw een professioneler uiterlijk aan jouw CV, wat goed overkomt op een werkgever.

Opgepast

Toch moet je wel oppassen bij het gebruik van een sjabloon voor jouw CV. Het kan namelijk al snel gemakzuchtig overkomen als je alles precies binnen het sjabloon behoudt. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw CV personaliseert. Hiervoor hoef je niet het hele template volledig om te gooien, maar pas je kleine dingen aan zodat het persoonlijker overkomt.

Daarnaast moet je ook kijken welk sjabloon er het beste bij de functie past. Sommige bedrijven gaan liever voor een chronologische CV, terwijl anderen juist graag een competentie-CV zien. Dit kun je nagaan door te kijken naar de eisen die de vacature stelt. Dan weet je al gauw welk sjabloon het beste werkt.

Uiteindelijk gaat het toch erom dat jij jouw vaardigheden en werkervaringen zelf het beste samenvat. Maar een template voor het CV kan je al een eind op weg helpen om dit op een overzichtelijke manier te doen, zodat je in een positieve manier opvalt bij jouw mogelijk toekomstige baan.

You Might Also Like