Curriculum Vitae

Wat moet er allemaal in jou CV staan voor een zo goed mogelijke impressie?

wat in cv voor goede impressie

Een CV moet jou als werknemer vertegenwoordigen op papier naar recruiters toe. Het is naast jouw sollicitatiebrief het belangrijkste document om een goede kans te maken op een sollicitatiegesprek. Maar wat moet je er allemaal in vermelden? Er zijn een aantal punten die essentieel zijn om een goede beurt te maken met jouw CV bij werkgevers. Door deze zaken helder op te schrijven, zorg je ervoor dat je al gauw eerder opvalt uit de enorme stapel die een bedrijf binnenkrijgt voor een vacature.

Ervaringen

Verreweg het belangrijkste onderdeel van jouw CV in welke volgorde dan ook is het vermelden van jouw werkervaringen. Hieraan kan het bedrijf zien wat jij allemaal als werknemer in huis hebt. Het gaat dan niet alleen maar om de duur van de periode die jij bij een bepaalde werkgever besteed hebt. Maar ook om wat voor functies jij binnen dat bedrijf gehad hebt en welke vaardigheden je er hebt opgedaan.

Probeer dit dan ook zo helder mogelijk op te schrijven, zodat het duidelijk is waar jij precies goed in bent. Zo laat je zien welke waarde jij als werknemer hebt en hoe geschikt jij bent voor de functie waarnaar je solliciteert.

Opleidingen

Als je nog minder dan vijf jaar werkzaam bent als werknemer, is het belangrijk om goed te vermelden wat voor opleidingen jij allemaal behaald hebt. Door dit goed neer te zetten in jouw CV, kun je compenseren voor het gebrek aan werkervaring. Kijk daarbij goed wat de meest relevante opleidingen hebt gedaan. Eventuele cursussen die je zelf gevolgd hebt, kun je onder een apart kopje vermelden.

Ook bij stages is het goed om te kijken welke het meest relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Als je inmiddels meer dan vijf jaar bezig bent in het beroepsveld, is het misschien zelfs handiger om deze stages achterwege te laten in jouw CV.

Persoonlijk profiel

Om jezelf beter te introduceren aan jouw mogelijke nieuwe werkgever, kun je gebruik maken van een persoonlijk profiel in jouw CV. Hierin kun je niet alleen vermelden wat voor persoon jij bent, maar ook wat jouw beste kwaliteiten zijn en waar jouw interesses liggen.

Daarnaast is het persoonlijke profiel ook een goed onderdeel om te laten zien wat voor ambities jij hebt. Daarmee geef je aan wat voor toekomst jij bij het bedrijf voor jezelf ziet en toon je zelf initiatief door te laten zien waar je naar op zoek bent.

Let er wel op dat het profiel niet te veel lijkt op een motivatiebrief. Deze stuur je uiteraard apart mee en hoort dus niet thuis in het CV. Zorg ervoor dat het onderscheid duidelijk is en kijk goed na of het allemaal niet te veel met elkaar dubbelt. Zo voorkom je dat het lijkt alsof je jouw motivatie in jouw CV gekopieerd hebt.

You Might Also Like