Diploma

Waar kun je aan het werk zonder diploma?

waar werken zonder diploma

Ook zonder diploma op zak kun je op de huidige banenmarkt prima aan de slag. Er is ruim voldoende werk te vinden waarbij het behalen van een papiertje geen vereiste is. Er zijn verschillende opties die je kunt overwegen om aan de bak te gaan en binnen korte tijd goed geld te verdienen zonder dat je ooit een diploma hoeft te laten zien. Hieronder volgen een aantal banen waarvoor je geen diploma voor hoeft te behalen en waar je al gauw een goed salaris mee kunt verdienen en een carrière mee kunt opbouwen.

Sales

Eén van de meest voor de hand liggende banen  om mee aan de slag te kunnen zonder diploma op zak, is binnen sales. Voor het verkopen van abonnementen hoef je geen uitgebreide vakkennis te bezitten, enkel een vlotte babbel. Met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen kun je al snel jezelf bewijzen. Het startsalaris voor in sales is vaak relatief laag, maar na verloop van tijd en afhankelijk van het aantal succesvol verkochte abonnementen kun je dit aardig opkrikken.

Horeca

Een andere mogelijkheid om werk te vinden zonder diploma, is een functie binnen de horeca zoeken. Het is vaak gemakkelijk om in de horecawereld een baantje te vinden waar je meteen aan de slag kunt. Restaurants en cafés hebben vaak een grote doorloop als het aankomt op werknemers, dus ze zijn meestal wel op zoek naar iemand. Jouw salaris is voor een deel afhankelijk van de fooi die je ophaalt, maar tegelijkertijd is het werk toegankelijk en uitdagend genoeg om je niet snel te vervelen.

Bouwsector

Ook in de bouwsector kun je vaak aan de slag zonder diploma. Eventueel kun je bij de VDAB een gratis cursus volgen, als je werkloos bent, om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Zo verhoog je je kanssen op een job in deze sector.

Je kunt je onder andere specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, tuinafsluitingen, terrassen aanleggen, centrale verwarming, warmtepompen, betonvloeren, dakisolatie, isolatie, vloerverwarming, gyproc, enz. Op bouwplannen.be vind je bovendien héél wat openstaande vacatures.

Vuilnis

Ook zijn er veel soorten banen beschikbaar op de markt waar mensen niet gelijk aan denken. Omdat het werk vies zou zijn of meestal niet erg snel voor de hand ligt. Zo heb je voor vuilnisman geen diploma nodig en krijg je daarnaast ook nog eens redelijk betaald vanwege de risicodekking die het beroep met zich meebrengt. Hetzelfde geldt voor werk in de kassen. Het is gemakkelijk om te beginnen en ondanks dat het werk zwaar kan zijn, betaalt het wel redelijk uit. Het is dus goed om jouw ogen open te houden naar banen die misschien niet heel erg aantrekkelijk lijken, maar daardoor wel vaak goed betalen.

Financieel

Daarnaast kun je ook grof geld verdienen in de financiële wereld zonder ook maar jouw school afgemaakt te hebben. Traders op de beurs hebben wel een vergunning nodig om aandelen te kunnen verhandelen. Dit is meestal niet heel erg moeilijk om te behalen. Je moet wel zelf over goede financiële kennis beschikken om goed voor de dag op de markt te komen. Maar in ruil daarvoor kun je wel flinke winst maken als je eenmaal succesvol erin wordt.

You Might Also Like