Diploma

Zoeken naar vacatures zonder diploma

Vacature zoeken zonder diploma

Ook zonder een diploma zijn er genoeg vacatures op de banenmarkt waar jij op kunt reageren. Het gaat hier niet alleen om vacatures waar er geen diploma geëist wordt, maar ook om andere functies die open staan in vacaturebanken. Je kunt bewijzen dat jij degene bent die uitstekend bij de baan past, ook al heb je geen of niet de gewenste diploma. Het draait er voornamelijk om hoe jij je presenteert en hoe jij jouw mogelijk toekomstige werkgever benadert. Hieronder volgen een aantal manieren die je hierbij kunnen helpen.

Compenseren

Heb je niet het juiste papiertje om aan de baan te komen die jij graag wilt hebben? Geen zorgen, er is alsnog een kans dat jij door de sollicitatieprocedure als beste er bovenuit komt. Kijk naar welke vereisten er voor de vacature zijn en welke er bij jou ontbreken. Vervolgens moet je nagaan of je dit kunt compenseren met andere vaardigheden of ervaringen die je in het verleden behaald hebt. Als je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gedaan hebt, kun je dit ook aandragen en benadrukken welke rol jij in die vrijwillige functie gespeeld hebt.

Positieve punten

Laat dit ook in jouw CV naar voren komen. Kijk vooral naar jouw positieve punten en benadruk jouw vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld je werkervaring aantonen door aan te geven wat jouw werkzaamheden binnen een bepaalde functie zijn geweest in plaats van de tijdsduur van de periode die je bij het bedrijf doorgebracht hebt. Kijk vooral naar welke het meest relevant is voor de vacature en haal deze het meest naar voren. Kijk wel uit dat je het niet overdrijft, want dat kan je in de problemen brengen tijdens je sollicitatiegesprek.

Gemotiveerd

Een ander belangrijk punt om ervoor te zorgen dat je alsnog mee kunt dingen naar de vacature, is ervoor zorgen dat je tegenover de recruiters gemotiveerd overkomt. Zorg er daarom niet alleen voor dat je vooronderzoek naar het bedrijf hebt gedaan. Bereid je ook goed voor om jouw antwoorden tijdens een sollicitatiegesprek op een goede manier toe te kunnen lichten. Het is belangrijker dat de werkgever ziet dat je graag aan de slag wilt en bereid bent om er hard voor te werken dan dat je aan alle kwalificaties voldoet.

Is het zo dat je een bepaalde opleiding niet hebt afgemaakt, haal dit dan alsnog niet van jouw CV af. Zorg in plaats daarvoor dat je goed kan uitleggen waarom je met de opleiding gestopt bent. Ook hier kan je weer de positieve kanten toelichten en laten zien wat je gedurende de opleiding hebt opgestoken. Laat zien waar jij je daarna op gefocust hebt. Zo toon je aan de werkgever dat je gericht naar een doel hebt gewerkt.

You Might Also Like