Ontslagbrief

5 tips voor de perfecte ontslagbrief

tips voor ontslagbrief

Je hebt een nieuwe baan gevonden en nu is het tijd om je huidige werkgever daarover in te lichten. Dat is natuurlijk niet altijd even eenvoudig en meestal voer je dit gesprek dan ook face to face. Echter moet je bij de meeste bedrijven ook nog een aangetekende ontslagbrief sturen. Zodat alles officieel geregeld wordt en ook duidelijk op papier staat. Maar hoe begin je aan zo’n ontslagbrief en wat moet de toon zijn? Hieronder vind je vijf tips voor de perfecte ontslagbrief. Lees ze goed door alvorens je je eigen ontslagbrief opstelt. En hou steeds in gedachten: ik schrijf deze brief naar de persoon die me later moet aanbevelen bij toekomstige werkgevers.

Tip 1: Hou het formeel en beleefd

Het maakt niet uit of je een goede of slechte band had met je werkgever. Het is aangeraden om je ontslagbrief altijd sober te houden. Focus je je op de essentiële informatie en blijf over de gehele lijn beleefd. Ga ook niet te informeel doen, want dat hoort niet echt bij een ontslagbrief.

Tip 2: Wees duidelijk over je laatste dag

Pen duidelijk neer wanneer je laatste werkdag plaats zal vinden. Hou hierbij rekening met je opzegtermijn en het aantal vakantiedagen dat je nog tegoed hebt. Op die manier ontstaat er geen onduidelijkheden over die laatste werkdag en kunnen de collega’s zich ook voldoende voorbereiden op die laatste dag met jou. Lees: cadeautjes, kaartjes, drankjes, …

Tip 3: Laat duidelijk blijken dat je ontslag neemt

Aangezien het onderwerp van je brief al ontslag luidt, lijkt het vanzelfsprekend dat je je ontslag indient. Toch is het ook aangeraden om nog eens heel duidelijk in je brief te vermelden dat je werkelijk stopt met werken voor het bedrijf. Een voorbeeld is: “Met deze brief deel ik u mee dat ik mijn arbeidsovereenkomst met dit bedrijf wil beëindigen.”

Tip 4: Wees dankbaar

Sluit je ontslagbrief altijd af met een positieve noot. Hierin kun je vermelden dat je een fijne periode hebt gehad bij het bedrijf en dat je er veel hebt geleerd. Bedank de werkgever en de collega’s ook voor een goede werksfeer. En toon dat je dankbaar bent voor alle kansen die je er hebt gekregen.

Tip 5: Geef een reden

Geen doorgroeimogelijkheden, te lange werkuren of te weinig jobinhoud. Wat de reden voor je vertrek ook mag zijn, probeer deze op een positieve manier te vermelden in de brief. Laat blijken dat je nog steeds veel respect hebt voor het werk, maar dat het niet meer bij jouw persoon past. Op die manier zorg je ervoor dat je huidige werkgever een positieve referentie zal geven als je bij een ander bedrijf gaat solliciteren.

You Might Also Like