Ontslagbrief

De grootste fouten bij het schrijven van een ontslagbrief

fouten schrijven ontslagbrief

Een goede ontslagbrief schrijven is nog een hele kunst. Je kunt niet alleen maar opschrijven dat je vertrekt en het daarbij laten. Toch pakken veel werknemers juist dit belangrijke punt verkeerd aan wanneer zij weggaan bij een bedrijf. Maar wanneer je hierin fouten maakt, kun je jouw werkgever met een zuur gevoel achterlaten. Daarom is het goed om te weten welke fouten je vooral niet moet maken tijdens het schrijven van jouw ontslagbrief. Op deze manier kun je in goed vertrouwen weggaan bij het bedrijf en laat je jouw baas en collega’s niet met een verkeerde indruk van je achter.

Geen spijt

Het kan best zijn dat je al langer met het idee rondloopt om te vertrekken, maar het nog volgehouden hebt omdat het financieel gezien in jouw voordeel was. Dit moet je vooral niet laten merken in jouw brief door spijt te betuigen. Dan weet jouw werknemer dat je dit al veel langer van plan was en dat je het al een tijd niet naar je zin hebt op het werk. Dit kan alleen maar verkeerd opgevat worden. Laat de daadwerkelijke reden van jouw vertrek dan ook achterwege en leg uit dat je iets anders wilt gaan doen. Daar hebben werkgevers meestal vrede mee, zolang je het maar goed motiveert.

Niet te kort

Volgens de wet hoef je in jouw ontslagbrief alleen maar te vermelden dat de arbeidsovereenkomst tussen jezelf en jouw werkgever per ingang van een bepaalde datum beëindigd wordt. Maar door alleen maar dit op te schrijven, wek je niet bepaald een goede indruk. Maak de brief dus niet te kort. Motiveer jouw vertrek op een positieve manier en benadruk wat voor goede ervaringen je bij het bedrijf hebt gehad. Je hoeft geen heel verhaal te schrijven, maar door middel van een positieve toon te laten weten dat je zonder slechte gevoelens vertrekt, zorg je ervoor dat je het contact met het bedrijf op een goede manier kunt behouden.

Correct

Een ontslagbrief hoeft niet geheel formeel te zijn, maar moet wel aan een aantal zaken voldoen om rechtsgeldig te zijn. Zorg er dus voor dat alle benodigde punten er correct in staan, zoals de volledige adresgegevens van het bedrijf waar je bij weggaat, een duidelijke vermelding van het beëindigen van de arbeidsovereenkomst met de juiste datum en een correcte ondertekening met naam, plaats en datum.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de brief goed geschreven is. Met een slecht geschreven ontslagbrief kan een werkgever jouw voortgang alsnog dwarsbomen, door bijvoorbeeld de ontslagprocedure te weigeren of te vertragen. Zo kun je op jouw beurt in de problemen komen bij jouw nieuwe baan. Kijk dus alles goed na en let op spelling en grammaticale fouten.

You Might Also Like