Ontslagbrief

Hoe moet je een ontslagbrief schrijven

Er kunnen verschillende redenen zijn om ontslag te nemen. Wanneer u heeft besloten om ontslag te nemen kunt u dit natuurlijk mondeling doorgeven. Dit is alleen niet genoeg , doordat u ook nog is een ontslagbrief moet schrijven. Doordat het niet iets is waarmee u dagelijks te maken heeft  is het natuurlijk logisch dat u niet direct weet wat u precies in een ontslagbrief moet gaan schrijven. Met de volgende gegevens kunt u snel en eenvoudig een ontslagbrief schrijven.

Welke informatie moet ik schrijven in mijn ontslagbrief?

Hieronder ziet u een overzicht die u moet vermelden in uw ontslagbrief.

  • Persoonlijke gegevens (NAW)
  • Gegevens van het bedrijf (Naam en adres)
  • Datum wanneer je ontslag hebt genomen
  • Opzegtermijn
  • Vermelding dat je duidelijk ontslag wilt nemen
  • Bij sommige bedrijven is het zo dat uw contract Engelstalig is. Als uw contract Engelstalig is dan moet u de ontslagbrief in het Engels schrijven. In andere gevallen kan het gewoon in het Nederlands.

Wat voor soort ontslagbrief ga je schrijven?

Er zijn diverse soorten ontslagbrieven die u kunt schrijven. Het is over het algemeen aan te raden om de ontslagbrief in een formele vorm te schrijven. De reden hiervoor is dat u nog altijd heeft te maken met een bedrijf. Om te laten zien dat u een echte professional bent, kunt u het beste een formele brief gaan schrijven. Verder kan het zo zijn dat u eerder een ontslaggesprek heeft gehad met uw werkgever. In dit geval moet u een andere soort ontslagbrief schrijven. In deze brief moet u namelijk duidelijk vermelden dat er een ontslaggesprek is plaatsgevonden.

Voorbeeld formele brief

Naam

Adres

Woonplaats en postcode

Bedrijfsnaam

Bedrijfsgegevens

Plaats, Datum

Geachte heer/mevrouw ”Naam”,

Ik heb besloten om ontslag te nemen, vandaar deze brief. Doordat ik verder ga met een andere baan heb ik ervoor gekozen om ontslag te nemen. Ik zal mij houden aan de opzegtermijn dat staat vastgesteld in het contract.

Het was fijn om samen met u te werken.

Met vriendelijke groet,

Naam

Handtekening

Voorbeeld brief na ontslaggesprek

Naam

Adres

Woonplaats en postcode

Bedrijfsnaam

Bedrijfsgegevens

Plaats, Datum

Geachte heer/mevrouw ”Naam”,

Wij hebben samen met u op ”datum” een gesprek gehad over het beëindigen van mijn contract bij uw bedrijf. Ik heb namelijk besloten om te werken bij een andere bedrijf. Ter bevestiging van mijn ontslag schrijf ik deze brief. Ik zal mij houden aan de opzegtermijn dat staat vastgesteld in het contract.

Het was fijn om samen met u te werken.

Met vriendelijke groet,

Naam

Handtekening

Hierboven ziet u twee diverse brieven die u als concept kunt gebruiken bij het schrijven van uw eigen ontslagbrief. Voordat u besluit om ontslag te nemen is het aan te raden om uw contract nogmaals door te lezen. Dit zorgt er namelijk voor dat u weet wat uw rechten en plichten zijn. Bovendien vermijdt dit miscommunicatie met de werkgever.

You Might Also Like