Ontslagbrief

Wanneer moet jij jouw ontslagbrief versturen – het juiste moment om te vertrekken

goede ontslagbrief schrijven

Om met een goed gevoel te vertrekken bij het bedrijf, is het goed om een goede ontslagbrief op te stellen waarbij jij jouw vertrek helder formuleert. Zo ga je weg zonder wrok bij jouw werkgever of collega’s achter te laten. Maar hoe maak je eigenlijk een goede ontslagbrief? En hoe weet je wanneer het juiste moment is aangebroken om deze naar jouw baas op te sturen? Er zijn een aantal stappen die je kunt zetten om jouw vertrek niet alleen voor jezelf kunt vergemakkelijken. Maar die er ook voor zorgen dat je weggaat bij een bedrijf dat jou nog steeds op waarde kunt stellen als werknemer.

Persoonlijk

Als je zelf vrijwillig vertrekt bij een bedrijf, is een ontslagbrief één van de nodige dingen die je moet opstellen. Hiermee ontbindt je namelijk formeel het arbeidscontract dat jij bij jouw werkgever ondertekend hebt. De brief volgt nadat jij een gesprek hebt gehad met jouw baas over jouw vrijwillige vertrek.

In de brief laat je niet alleen formeel weten dat je weggaat, maar motiveer je ook waarom je hiervoor gekozen hebt. Zorg ervoor dat je hier ook een beetje persoonlijk bent, zonder het bedrijf af te vallen. Door dit op jouw manier te verwoorden, zorg je ervoor dat jou werkgever ook na jouw ontslag nog positief over je denkt.

Waardering

Het is belangrijk om het ontslag op een positieve manier te benaderen. Laat dan ook jouw waardering zien voor het bedrijf waar je bij weggaat en toon aan wat voor relevantere ervaringen jij er hebt opgedaan. Door jouw dankbaarheid uit te spreken over de tijd die je gehad hebt bij het bedrijf, toon je dat je niet met slechte gevoelens vertrekt.

Dit heeft zo zijn voordelen. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat je jouw werkgever nog steeds kunt gebruiken binnen jouw netwerk. Dit kan bijvoorbeeld door hem of haar aan te vragen als referent bij het solliciteren naar een nieuwe functie bij een ander bedrijf.

Plan

Zorg er daarnaast voor dat je in de brief laat zien hoe jij erover denkt om jouw vertrek op te laten vallen. Uiteindelijk bepaalt de werkgever natuurlijk hoe de transitieperiode eruit komt te zien. Maar door jouw eigen mening hierover te delen, toon je dat je goed nagedacht hebt hoe het bedrijf geen vertraging oploopt door jouw vertrek. Bespreek van tevoren met collega’s wie jouw taken van een bepaald project kan overnemen. Beschrijf dit vervolgens in de brief. Op deze manier laat je zo min mogelijk onafgemaakte zaken achter op de werkvloer.

Dit zijn een aantal punten die in de brief naar voren moeten komen. Maar het belangrijkste blijft dat de toon van de brief positief moet zijn. Zo creëer je geen onnodige problemen voor in het vervolg van jouw carrière. En kun je jouw voormalige werkgever als een goede referentie aanhouden.

You Might Also Like