Studentenjob

Hoe vind ik makkelijk een studentenjob?

Als student wordt het steeds moeilijker om te studeren in Nederland. Dit heeft onder andere te maken met de wetswijzigingen op het gebied van studiefinanciering. Na het kiezen voor de studie die bij je past heb je te maken met verplichtingen zoals boekengeld en collegegeld. Aangezien dit hoge bedragen zijn kiezen de meeste studenten voor een studentenjob. In de huidige economische status in onze land is het natuurlijk moeilijker geworden om een studentenbaan te vinden. Daarentegen zijn er wel diverse mogelijkheden om toch aan een baan te komen die bij u past.

Het vinden van een flexibele studentenbaan

Het belangrijkste voor een student bij het vinden van een baan is dat de baan flexibel moet zijn. De reden hiervoor is dat studenten regelmatig te maken hebben met afwisselende lesroosters. Het kan zelfs zo zijn dat er wekelijks een andere lesrooster is op school. Doordat studenten over het algemeen goedkoper zijn kiezen veel werkgevers voor studenten. In 2013 voelde de overheid zich genoodzaakt om werkloosheid onder jongeren aan te pakken. Door het invoeren van een beleid tegen jeugdwerkloosheid streeft de overheid ernaar om tot 2015 meer jongeren aan het werk te krijgen.

Het beleid tegen jeugdwerkloosheid brengt vele voordelen met zich mee voor studenten. Steeds meer zijn er vacatures beschikbaar die alleen gericht zijn op jongeren. Dit zorgt er natuurlijk voor dat studenten sneller aan een baan kunnen komen. Verder kiezen werkgevers er ook voor  om studenten in te zetten als ziektevervangers. Ondanks dat dit een tijdelijke oplossing is voor een baan zijn de verdiensten wel hoger in vergelijking met andere studentenbanen.

De meest populaire studentenbanen

Als student is het natuurlijk niet mogelijk om direct aan de slag te gaan als manager of accountant. Wel zijn er diverse banen waar wellicht wel wat tussen zit voor u. In de afgelopen jaren zijn de meest populaire studentenbanen als volgt:

  • Klantenservicemedewerker
  • Promotiemedewerker
  • Beveiliger
  • Vulploegmedewerker
  • Winkelmedewerker
  • Horecamedewerker

Er zijn vooral veel openstaande vacatures bij de bovenstaande functies. Verder kunt u natuurlijk meer vacatures vinden in andere branches.

Wat verdien ik als student?

Je verdiensten als student hangt af van je functie en hoeveel uur je werkt. Aangezien in Nederland over het algemeen een uurloon wordt gehanteerd wordt u voor uw gewerkte uren uitbetaald. Het minimumloon in Nederland hangt helemaal af aan uw leeftijd. Een twintigjarige student verdient bijvoorbeeld minimaal 5 euro per uur. Hoeveel uw uurloon precies is hangt af aan uw werkgever en ervaring.

Snel een studentenjob vinden

Nadat u heeft besloten om te werken zijn er een aantal dingen die u kunt doen om snel aan een baan te komen. De werkgevers kiezen er voor  het algemeen voor om de openstaande vacatures online op internet te zetten. U kunt u op diverse vacaturewebsites een profiel aanmaken en solliciteren op de openstaande functies. Verder kunt u ook in uw directe omgeving vragen of iemand behoefte heeft aan een werknemer. Tot slot is het aan te raden om u in te schrijven bij uitzendbureaus.

You Might Also Like