Studentenjob

Is een CV nodig bij een studentenbaantje?

CV nodig bij studentenjob

Een studentenbaan is voor veel studenten het eerste baantje waar ze aan beginnen. Je komt net van school en hebt nog niet veel ervaring in het werkende leven. Dan lijkt het haast niet nodig om een CV op te stellen. Want wat kun je er nu eenmaal op zetten? Dit is echter een verkeerde gedachtegang. Want met een CV kun je juist ook veel over jouw kwaliteiten als werkgever vertellen, zonder dat je al jaren ervaring hebt op de banenmarkt. Daarom is het altijd handig om alsnog een CV voor de hand te hebben om jezelf van jouw beste kant te laten zien aan jouw werkgever.

Schrijf jouw ervaringen op

Ook al heb je niet veel andere baantjes gehad, toch bezit je al genoeg ervaringen die goed van pas kunnen komen naar het soort studentenwerk waar jij naar solliciteert. Zo zijn er genoeg vaardigheden die jij tijdens jouw schoolgaande leven hebt opgedaan die van pas kunnen komen  Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gebruiken als een ervaring waarbij je een belangrijke rol hebt gespeeld. Let er wel op dat de vaardigheden en ervaringen die jij vermeldt in jouw CV aansluiten op de functie waar jij naar dingt. Anders is het overbodige informatie die je beter kunt weglaten.

Persoonlijk profiel

Een ander belangrijk onderdeel waarmee jij meer van jezelf kunt laten zien, is het insluiten van een persoonlijk profiel in jouw CV. Hierin vermeldt je meer over jezelf, waar jouw interesses liggen en wat voor carrière jij voor ogen hebt en hoe je dat wilt bereiken. Je hoeft hier niet jouw hele levensverhaal in kwijt. Maar geef kort en bondig een indruk van wat voor soort werknemer jij bent. Dit komt ten goede tijdens een sollicitatiegesprek. Omdat je al gemotiveerd hebt in jouw CV waarom jij de beste kandidaat bent voor de functie.

Stages en cursussen

Het kan zijn dat je gedurende jouw opleiding al verschillende stages en cursussen hebt gevolgd waarbij jij al nieuwe vaardigheden hebt opgedaan. Dit kan een belangrijke factor zijn om de beoogde functie voor een studentenbaan binnen te halen. Probeer ook hier helder te formuleren wat voor vaardigheden je op jouw stageplek of tijdens een cursus of workshop opgedaan hebt en motiveer waarom dit belangrijk is. Zo laat je aan de recruiter zien wat voor waarde deze ervaringen hebben gehad. En wat zij toevoegen aan jouw waarde als werknemer.

Uniek

Daarnaast is het ook goed om jouw CV uniek te maken. Zodat jij jezelf meer kunt onderscheiden dan andere kandidaten die naar dezelfde functie solliciteren. Je hoeft niet het hele CV te veel op te leuken, maar wees een beetje creatief. Dat kan door het bijvoorbeeld qua vormgeving te laten aansluiten op de vacature waar je naar dingt.

You Might Also Like