Studentenjob

De perfecte studentenjob – waar kun je deze vinden?

waar perfecte studentenjob vinden

Ook op de banenmarkt voor studenten is er een breed aanbod aan jobs te vinden. Je kunt achter de kassa gaan zitten van een supermarkt of aan de slag gaan bij een restaurant van een fastfoodketen. Maar niet alles betaalt even goed en daarnaast verschilt het ook in de zwaarte van het werk. Wat is dan eigenlijk de perfecte studentenjob en hoe kun je deze zo snel mogelijk vinden? Hieronder volgen een aantal voorbeelden van banen waar je als student niet alleen goed aan de slag kunt gaan, maar waar je ook nog eens een aardig loon mee verdient.

Administratief werk

Eén van de meest voorkomende baantjes waar je als student een goed begin mee kunt maken op de banenmarkt is administratief werk. Vooral bij grote bedrijven zijn ze altijd op zoek naar assistenten die mee kunnen helpen om de zaken administratief op orde te krijgen. Werkzaamheden bestaan onder meer uit het klasseren van dossiers of briefwisselingen van het bedrijf ordenen. Daarnaast is het ook een baan waarbij je al snel een goed startersloon krijgt. Je doet er al snel ervaring op en kunt gemakkelijk aan de slag om het daarna als een goede werkervaring op jouw CV te gebruiken.

Promotie en marketing

Een ander beroepsveld waar veel vacatures te vinden zijn voor studenten is bij marketing- en promotiebedrijven. Deze zijn altijd op zoek naar mensen bereid zijn om de straat op te gaan en hun product aan het publiek te promoten. Je werkt vaak binnen een team om op een bepaalde locatie zo veel mogelijk mensen aan te kunnen spreken. Eén van de vaardigheden waar je wel over moet beschikken, is een vlotte babbel. Je moet namelijk gemakkelijk verschillende producten of diensten aan de man zien te brengen. Maar dat maakt het op zijn beurt ook juist uitdagend werk.

Callcenter

Een baan die daarvan in het verlengde ligt, is het werken bij een callcenter. Je werkt hier samen met een grote groep om via de telefoon verschillende producten of diensten aan te bieden. In tegenstelling tot het andere promotiewerk, zit je hier dus de gehele dag achter een computer en een telefoon. Het werk kan ietwat eentonig zijn, maar betaalt vaak goed uit. Daarnaast ben je net constant met één bepaald product of dienst bezig, waardoor er alsnog gevarieerdheid in het werk komt.

Verschil

Je moet hierbij er wel rekening mee houden dat het loon dat je uitbetaald krijgt, afhankelijk is van jouw leeftijd. Het kan zijn dat een andere student voor dezelfde functie meer uitbetaald krijgt, omdat hij of zij ouder is dan jij. Daarom is het altijd goed om uit te zoeken wat het vastgestelde minimumloon per leeftijd is bij een bepaald bedrijf en hoe je erop vooruit gaat naarmate je er langer werkt.

You Might Also Like