Studentenjob

Tips voor het zoeken naar de ideale studentenjob

tips ideale studentenjob

Het aantal studenten dat een baantje erbij neemt terwijl ze hun opleiding volgen is behoorlijk groot. Er zijn ook meer dan genoeg baantjes die daarop aansluiten. Maar toch zijn er een aantal dingen die je moet weten voor je op zoek gaat naar een studentenbaan. Zo kun je voorkomen dat je eindeloos door blijft zoeken zonder resultaat en snel aan de slag kunt bij een werkgever waar jij wat extra geld kunt verdienen voor tijdens jouw studieperiode. Hieronder volgen vijf tips waarmee jij snel een ideale studentenjob kunt vinden.

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Er zijn genoeg uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in vacatures voor banen die op zoek zijn naar studenten. Door je hier in te schrijven, kun je al snel een ideale studentenjob vinden die bij jouw eisen en wensen passen. Je beschikt daarnaast meteen over een groot aantal vacatures waar je direct op kunt reageren. Zo kun je al snel iets vinden waarbinnen jij je op jouw gemak voelt en jezelf van je beste kant kunt laten zien.

Zoek via meerdere kanalen

Een uitzendbureau is heel handig. Maar er zijn natuurlijk meerdere kanalen waar je uit kunt putten om aan een ideale studentenjob te komen. Vooral via social media zoals Facebook en Twitter worden er veel vacatures geplaatst voor baantjes waar je als student kunt beginnen. Daarnaast kun je bij uit jouw vriendenkringen op de hogeschool of universiteit rondvragen of zij geschikte baantjes weten. En er zijn altijd voldoende banensites waar je studentenwerk kunt vinden.

Stel een goed CV op

Ook bij studentenbaantjes is het handig om een CV klaar te hebben liggen waarin jij goed laat zien wat je in huis hebt als werknemer. Je zal dan misschien niet veel werkervaring hebben, maar schrijf in het CV de bijbaantjes die je gehad hebt en het soort projecten dat je eerder op school hebt aangepakt. Richt je voornamelijk op jouw kwaliteiten, zodat je aantoont dat jij het meest geschikt bent voor het baantje waar jij naar solliciteert.

Durf

Wil je graag bij een groot bedrijf aan de slag waar jij later ook een carrière hoopt op te bouwen? Durf dan gewoon binnen te lopen en jouw CV af te geven. Dit toont niet alleen initiatief, maar je zorgt ook dat jouw CV terechtkomt bij het soort banen waar jij naar op zoek bent.

Stel een goed contract op

Heb je eenmaal ergens een succesvolle sollicitatie achter de rug en kun je aan de bak? Zorg er dan voor dat je samen met jouw werkgever een goed contract opstelt. Veel bedrijven die studentenwerk aanbieden, laten een contract vaak achterwege. Maar het is juist belangrijk dat ook jouw belangen als werkgever vastgelegd worden. Hiermee verzeker jij jezelf van een normale status als werknemer.

You Might Also Like