Studentenjob

Zo zorg je dat je plezier hebt op je studentenjob

zorg voor plezier op studentenjob

Vanaf een leeftijd van ongeveer vijftien of zestien jaar, mag je volgens de wet een aantal dagen per jaar een studentenjob uitoefenen. Welke job dat is, mag jij volledig zelf kiezen. Het mag in de lijn zijn met je opleiding, maar het mag ook volledig iets anders zijn. Veel jongeren gaan met plezier naar hun studentenjob, maar je hebt er ook die elke dag weer met een lang gezicht gaan werken. Geluk bepaal je natuurlijk altijd voor een deel zelf en daarom gingen wij op zoek naar manieren om plezier te hebben op je studentenjob.

Help de vaste werknemers

Voor de vaste werknemers is het vaak een hele taak om een student op te leiden. Vooral omdat ze weten dat die er maar een aantal dagen per jaar is. En vaak moeten ze gewoon een studentenjob doen van hun ouders. Indien ze dit niet doen, moeten ze namelijk veel leuke dingen in het leven laten. Daarom is het jouw taak als student, om de taak van de vaste werknemers zo makkelijk mogelijk te maken. Luister aandachtig als ze iets uitleggen en noteer de belangrijkste zaken. Op die manier hoef je niet elke dag weer te vragen hoe machine A of B werkt. De vaste werknemers zullen dit zeker waarderen en zullen je meer en meer zien als een vaste kracht.

Neem verantwoordelijkheid

Hoe je je gedraagt op een studentenjob zegt vaak veel over hoe je je in je latere loopbaan zult gedragen. Zet daarom altijd je beste beentje voor en beoefen deze job zoals je je latere beroep zou uitoefenen. Durf ook initiatief te nemen en kom met leuke ideetjes als de vaste werknemers het even niet meer weten. Neem ook je verantwoordelijkheid op als er iets fouts loopt en steek de schuld niet enkel op het feit dat je “maar een student” bent. Toon aan het bedrijf dat je jezelf ziet als een volwaardig lid van het team. Wedden dat zij jou dan ook zo gaan zien?

Praat met elkaar

Praten met elkaar is zo belangrijk op de werkvloer. Ga daarom niet in een hoekje zitten op je studentenjob en durf aanwezig te zijn. Praat met de andere collega’s en vraag hen bijvoorbeeld hoe hun weekend was of naar waar ze dit jaar op vakantie gaan. Vertel ook wat over jezelf, maak leuke mopjes en stel nieuwe dingen voor die ze kunnen doen. Aangezien je als student meestal tijdens de zomervakantie werkt, kun je bijvoorbeeld voorstellen om eens samen iets te gaan drinken met het team. Zo zullen ze jou nog lang blijven herinneren. Door een goede indruk te maken sta je op de eerste plaats om er volgend jaar weer te gaan werken.

You Might Also Like