Uncategorized

Daarom ben je zo gelukkig op je werk

daarom ben je gelukkig op je werk

Ben jij zo’n persoon dat elke ochtend zonder moeite opstaat en gelukkig bent om te gaan werken? Hoor jij tot die groep mensen die op zondagavond verlangen naar de maandag? Ben jij iemand die met een brede glimlach de collega’s een goedemorgen wenst? Krijg je vaak te horen dat je het zonnestraaltje op kantoor bent? Dan mag je met bijna honderd procent zekerheid zeggen dat je gelukkig bent op je werk.

En wees heel blij dat je tot die groep behoort. Wie namelijk heel gelukkig is met zijn werk, heeft totaal niet het gevoel dat hij elke dag weer moet gaan werken. Het moeten gaat over in gewoon doen en op den duur wordt het werk meer een hobby dan een verplichting.

Leuke collega’s

Een van de belangrijkste factoren zijn natuurlijk de collega’s. Als je een groep joviale, sociale collega’s rond je hebt, heb je vaak het gevoel niet dat je aan het werken bent. Een lach of een traan: het is fijn om ook persoonlijke zaken te kunnen delen met de mensen met je eigenlijk het grootste deel van je tijd besteedt. Daarom is het o zo belangrijk om toffe collega’s rond je te hebben.

Die collega’s kies je natuurlijk niet zelf, dus het is altijd hopen op het beste als je een nieuwe job start. In het begin kun je vaak het gevoel hebben dat je in een rare groep bent terechtgekomen. Maar hoe meer tijd – ofwel: werkdagen – je met deze mensen spendeert, hoe meer je ze zult gaan waarderen.

Nuttige jobinhoud

Wie zich nuttig voelt op de werkvloer, voelt zich ook gelukkig. Als je een job uitoefent waarbij je niet het gevoel hebt dat je inspanningen gewaardeerd worden, dan ga je die job ook minder graag uitoefenen. Doe je een job waarbij je regelmatig hoort dat je het goed doet en waaruit je zelf ook voldoening uitput, dan ben je vaak heel wat gelukkiger met je werk. Zorg er dus voor dat je een job zoekt die volledig in de lijn ligt met wat jou interesseert. Begeef je je op een volledig nieuw terrein? Verdiep je dan in de sector en ga voor jezelf na of het een goede combinatie is.

Leuke werkgever

De collega’s kunnen de beste ter wereld zijn en de job kan echt die van jouw dromen zijn. Maar als de werkgever niet zo leuk is, dan valt alles serieus tegen. Als je tijdens je sollicitatiegesprek al een foute vibe voelt, dan moet je voor jezelf bepalen of de werkgever iets kan veranderen aan de zaak. Kun je het goed vinden met je werkgever, dan heb je veel geluk. Dan ga je des te liever elke ochtend weer naar jouw werk!

You Might Also Like