Uncategorized

Hoe creëer je een positieve werksfeer?

zorg voor een positieve werksfeer

Als je vriend(in) of partner klaagt dat je te veel tijd op de werkvloer spendeert, dan kan hij of zij waarschijnlijk gelijk hebben. Van maandag tot en met vrijdag geven we het beste van onszelf in het bedrijf waar we werken. Sommigen doen dat met heel veel zin, anderen hebben weer iets meer motivatie nodig. Daarom is het belangrijk dat er een positieve werksfeer heerst op de werkvloer. En die kun je heel makkelijk zelf creëren. Lees hier onze vijf tips!

Er is er eentje jarig!

Iedereen wordt op zijn verjaardag graag in de bloemetjes gezet (vooral diegenen die beweren van niet). Maak daarom een grote verjaardagskalender en versier telkens weer de bureau van de collega die jarig is. Geef allemaal enkele euro’s en koop een leuk cadeautje voor je collega. Benieuwd wat ze voor jouw verjaardag in petto zullen hebben!

Tijd voor een pauze

Pauze is essentieel om het brein goed te laten functioneren gedurende een werkdag. Neem daarom af en toe een pauze. En nodig zoveel mogelijk collega’s uit om dat samen met je te doen. Zo bevorder je weer de teamspirit. Terwijl jullie pauze nemen, vertellen jullie ook meer over jullie eigen levens, waardoor jullie elkaar ook beter leren kennen.

Neem een kantoordier

Een huisdier kan veel met een mens doen, dus hetzelfde principe kan ook toegepast worden op de werkvloer. Koop bijvoorbeeld een goudvis of een schildpad voor jouw team. Op die manier hebben jullie iets om samen voor te zorgen. Ook is het altijd weer spannend om jullie teamdier op  maandag terug te zien.

Komen eten

Dit is er eentje voor de hechtere teams. Lanceer het tv-programma “Komen Eten” gewoon in jullie team en ga om de beurt eten bij een collega. De punten mogen jullie gerust achterwege laten, want op gebied van gezelligheid scoort elke collega sowieso een dikke tien! De volgende dag op kantoor hebben jullie ook weer heel wat te vertellen aan de andere teams over jullie leuke uitje. Wedden dat andere teams al heel snel jullie idee zullen overnemen?

Vrijmibo’s

De vrijdagmiddagborrels – ook gekend als vrijmibo’s – zijn er vrij bekend fenomeen bij onze noorderburen. Introduceer de vrijmibo ook in jouw kantoor en vier samen het einde van een geslaagde werkweek. Start de borrel bijvoorbeeld om vier uur, zodat iedereen voldoende tijd heeft om er eentje te drinken met de collega’s. Overleg natuurlijk met HR tot wanneer zo’n vrijmibo mag duren. Je kunt natuurlijk altijd beslissen om de drankjes verder te zetten in een leuke kroeg in de buurt.

Met deze vijf tips creëer je in no time een positievere werksfeer op kantoor. Test ze zelf uit en ontdek hoe simpel het allemaal kan zijn.

You Might Also Like