Uncategorized

Vijf tips om gelukkig te zijn op jouw werk

5 tips om gelukkig te zijn op jouw werk

Werk kan leuk zijn. Maar tegelijkertijd blijft een baan een baan, met vaste uren, deadlines voor projecten en een professionele sfeer. De dagelijkse sleur kan er op bepaalde momenten voor zorgen dat het meer als een routine aanvoelt dan de baan waar je ooit met frisse zin aan begonnen bent. Je moet er daarom zelf voor zorgen dat je gelukkig blijft op de werkvloer. Hier volgen een aantal tips waarmee je zelf gelukkig blijft terwijl je aan het werk bent.

Vriendelijk contact maken

Een manier om vrolijk aan je dag te beginnen, is door vriendelijk contact te maken met jouw collega’s op de werkvloer. Dit begint al met iedereen vrolijk ‘goededag’ te wensen. Vervolgens kun je een collega opzoeken waar je een vriendelijk gesprek mee kunt beginnen. Mocht dit niet gelijk lukken, geef dan niet op. Lang niet iedereen heeft last van een ochtendhumeur.

Energie steken in de juiste zaken

Het is goed om op jouw werk de juiste zaken op orde te hebben. Het kan ontzettend vermoeiend zijn als je jouw energie in de verkeerde dingen steekt. Zorg er daarom voor dat je activiteiten vindt waarbij je jouw beste vaardigheden kunt toepassen. Zo wordt het werk niet vervelend en zorg je ervoor dat jouw bijdrage op de werkvloer ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde is.

Deel jouw tijd efficiënt in

Van een workaholic wordt niemand gelukkig, jijzelf in de laatste plaats. Daarom is het goed om jouw dagtaken op het werk goed in te delen, zodat je vervolgens elke dag efficiënt aan het werk kan gaan. Het geeft je niet alleen een helder overzicht, maar zorgt er op de lange termijn voor dat je meer gedaan krijgt. Je voelt je dus beter en krijgt er daarnaast ook meer voor terug.

Blijf positief

Zorg ervoor dat je altijd de positieve kanten van jouw werkdag benadrukt voor jezelf. Probeer aan het eind van de dag altijd drie positieve dingen die er gebeurd zijn in jouw hoofd op te noemen. Door je daarop te focussen, kun je elke dag opnieuw fris beginnen. Ook op mindere dagen is het goed om te bedenken wat je in de eerste plaats tot de baan aantrok. Dat geeft je reflectie tot waar je het eigenlijk voor doet.

Wees niet bang voor verandering

Als je het echt niet meer zitten op jouw baan, heeft het geen zin om lang door te blijven sleuren op het werk. Het is vaak moeilijk om toe te geven, maar als het niet meer leuk is, is het tijd voor verandering. Wees niet bang om jouw baan op te zeggen. Ga op zoek naar iets wat je met dezelfde passie dreef als eerst. Het is namelijk niet goed om in een sleur te blijven zitten. Ga op zoek naar een nieuwe uitdaging in de vorm van een nieuwe baan die op dat moment bij jou past.

You Might Also Like