Werk zoeken

Een nieuwe job zoeken op internet, waar begin ik

nieuwe job zoeken internet

Met de laatste technologische ontwikkelingen is internet en social media zeer belangrijk geworden voor alle mensen. Aan de ene kant kiezen bedrijven ervoor om het internet te gebruiken voor het plaatsen van vacatures. Aan de andere kant kiezen werkzoekenden ervoor om hun ervaringen te delen op het internet. Het gebruik van het internet bij het vinden van een nieuwe baan heeft veel voordelen voor werkzoekenden. Vroeger was het zo dat u zich moest inschrijven bij een uitzendbureau en dat u soms weken geen bericht kreeg. Met de komst van het internet is dit veranderd. Vandaag de dag kunt u binnen een paar minuten alle vacatures bekijken op het internet zonder enige moeite.

Gebruik van social media

Vooral als werkzoekende moet u profiteren van de social media. De reden hiervoor is dat de social media een zeer goede podium is waar u uzelf kunt vertonen. De drie social media kanalen waar u zeker een account moet hebben als werkzoekende zijn als volgt:

LinkedIn

LinkedIn is echt een ”must” voor werkzoekenden. Veel bedrijven en werknemers maken gebruik van LinkedIn. Bovendien is het ook via LinkedIn mogelijk om te solliciteren bij bedrijven. Bedrijven plaatsen regelmatig diverse vacatures op deze website waarop u kunt reageren. Bij LinkedIn kunt u via uw profiel informatie geven over uw huidige ervaring en uw interessegebieden. Op LinkedIn loopt alles via connecties. De meeste mensen uit uw omgeving kunt u toevoegen als connectie. Het is hierbij aan te raden om niet zomaar iedereen toe te voegen als connectie. Kies ervoor om alleen mensen toe te voegen die u ook werkelijk kent. Net als bij een CV is het sterk aanbevolen om je profiel compleet in te vullen. Vergeet hierbij niet om een duidelijke foto van jezelf te plaatsen. Op zoekmachines zoals Google komt LinkedIn meestal bovenaan te staan. Vandaar is het zeer belangrijk om uw profiel compleet in te vullen.

Facebook

Naast LinkedIn kunnen wij zeggen dat Facebook een persoonlijke social media kanaal is. Dit komt doordat Facebook niet alleen gericht is op de zakelijke markt, maar op iedereen. Net als bij LinkedIn is het belangrijk dat je een profiel hebt dat vertrouwen uitstraalt. Veel bedrijven nemen namelijk een kijkje op internet voordat zij een werknemer aannemen. Bij het plaatsen van vacatures op het internet speelt Facebook ook een grote rol. Bedrijven plaatsen al snel een vacature op hun Facebook pagina. Vandaar is het aanbevolen dat u diverse bedrijven volgt via Facebook.

Twitter

De laatste social media kanaal waar u zeker een profiel moet aanmaken is Twitter. Kenmerkend voor Twitter zijn de korte boodschappen en dat veel bedrijven ervoor kiezen om een Twitter profiel aan te maken. Meestal is het zo dat een bedrijf automatisch een vacature plaatst op alle social media kanalen waar het bedrijf gebruik van maakt. U moet dus bij alle social media kanalen een goede beeld geven tegenover uw volgers. Dit zorgt er namelijk voor dat u via internet sneller een baan kan vinden.

You Might Also Like