Werk zoeken

Geen ervaring, maar wel een baan. Het kan.

job zoeken zonder ervaring

Je ziet het steeds vaker staan bij vacatures: ‘minimaal twee tot drie jaar ervaring vereist’. Als sollicitant op zoek naar een nieuwe baan kan dit zinnetje enorm gaan frustreren. De paradox is namelijk dat je geen ervaring kunt opdoen als je niet ergens met een baan kunt beginnen. Toch zijn er ook manieren om zonder ervaring alsnog de gedroomde functie binnen te krijgen. Met de juiste methodes kun jij je bij een bedrijf naar binnen werken, ook al heb je niet de vereiste tijd ergens anders gewerkt.

Hou het breed

Met ‘ervaring’ bedoelen bedrijven niet alleen maar de ervaring die jij binnen hun werkveld behaald hebt. Het gaat eerder erom dat je al hebt laten zien dat je een kundige werknemer bent. Daarom is het altijd goed om in je motivatiebrief of tijdens het sollicitatiegesprek het ook te hebben over jouw andere werkplekken. Hiermee laat je onder meer zien dat je al gewend bent om op vaste uren te werken, goed werkt binnen een team of van aanpakken weet.

Het hoeft dan niet meteen te gaan om waar ze naar op zoek zijn, maar de interviewers krijgen wel een beter idee van hoe jij functioneert als werknemer. Hou het dus breed en zorg ervoor dat je laat zien dat je op andere manieren al voldoende ervaring hebt.

Richt je op vaardigheden

Werknemers zijn vaak eerder geïnteresseerd over welke vaardigheden jij beschikt. Hiermee kun je flink compenseren voor het gebrek aan ervaring. Daarom is het geadviseerd om jouw voorop te stellen in jouw cv. Je kunt breed beginnen (‘grafisch vormgeven’) om vervolgens te laten zien dat je binnen dat gebied een aantal specifieke skills hebt (werken in Adobe, Final Cut Pro).

Daarnaast kun je ook meer abstracte vaardigheden vermelden, zoals het tonen van initiatief en het werken binnen een team. Door deze gecombineerde vaardigheden goed naar voren te laten komen, laat je eigenlijk aan werknemers al jouw sterke punten zien.

Negeren helpt ook

Het meest gemakkelijke en handige is om juist de vereiste ervaring bij een vacature gewoonweg te negeren. Het doel is om de werkgever te laten focussen op je overige kwaliteiten. Deze moet je dusdanig benutten, zodat de interviewer dit voorop stelt in plaats van de minimaal twee jaar werkervaring. Deze vereisten zijn namelijk niet in steen gebeiteld. Je wordt heus niet weggestuurd van een gesprek als je net niet een jaar aan ervaring hebt.

Het belangrijkste is dat jij overtuigd bent van jouw eigen kunnen en dat vervolgens ook kan laten zien in zowel je brief als het gesprek. Daarom moet je bij iedere vacature altijd in gedachte houden dat de werkgever eigenlijk maar twee dingen van je wilt weten: ben je geschikt en kun je dit bewijzen?

You Might Also Like