Werk zoeken

LinkedIn – Een handige manier om online vacatures te vinden

LinkedIn online vacatures

LinkedIn kan als social media website voor professionals op de banenmarkt op veel manieren gebruikt worden. Maar één van de handigste zaken waarmee je website voor jou kan laten werken, is het vinden van nieuwe en uitdagende vacatures. Niet alleen bedrijven gebruiken LinkedIn om op zoek te gaan naar potentiële nieuwe kandidaten voor een functie. Maar ook jij kunt er jouw volgende droombaan mee vinden. Door op bepaalde zaken te letten, kun je binnen het sociale netwerk dat je opgebouwd hebt gemakkelijk vacatures vinden die aansluiten op jouw wensen.

Duidelijkheid

Wat al veel sneller de juiste aandacht trekt bij recruiters van bedrijven, is dat jouw profielpagina er netjes en verzorgd uitziet. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je duidelijkheid schept tegenover anderen die jouw pagina bezoeken. Je moet er daarom voor zorgen dat bedrijven al snel kunnen zien naar welke functie jij op zoek bent. En ook wat voor ervaringen en resultaten je in het verleden binnen dit beroepsveld behaald hebt. Zet bijvoorbeeld voorstellen die je bij je vorige werkgever hebt uitgevoerd op jouw pagina. Zo kunnen bedrijven al snel zien wat jij waard bent als werknemer.

Personaliseren

Een andere manier om sneller recruiters aan te trekken, is door jouw pagina te personaliseren. Dat betekent niet alleen dat je jouw publieke profiel moet aanpassen om meer te laten zien wat voor werknemer jij bent. Je kunt bijvoorbeeld ook de URL van jouw profielpagina aanpassen, zodat het meteen met jouw naam geassocieerd wordt. Het is dan wel handig dat de URL uniek genoeg is, zodat je niet met andere mensen met dezelfde naam verward wordt. Je kunt bijvoorbeeld jouw voornaam gebruiken en vervolgens het initiaal van jouw doopnaam gebruiken om je te onderscheiden. Deze naam verschijnt vervolgens achteraan de URL.

Vaardigheden

Een handige mogelijkheid van LinkedIn om jezelf beter te kunnen promoten binnen jouw netwerk, is het ophalen van verschillende soorten vaardigheden. Deze kun je zelf aanpassen naarmate je meer ervaring opdoet. Zorg ervoor dat je dit regelmatig bijhoudt. Het kan namelijk goed van pas komen om op te vallen bij de juiste mensen, die je vervolgens binnen hun netwerk promoten bij andere werkgevers. Het moet natuurlijk wel overzichtelijk blijven. Zet daarom niet te veel vaardigheden onder elkaar. Kijk er ook naar of het allemaal wel verband houdt met de functie waar jij naar op zoek bent.

Als laatste moet je regelmatig binnen jouw eigen netwerk kijken. Door bij te houden waar anderen mee bezig zijn en aanbevelingen op hun pagina te doen, wordt je al gauw beloond met aanbevelingen op jouw eigen pagina. Daarnaast versterkt het ook de zichtbaarheid van jouw profiel. Kijk wel goed naar wie je allemaal toevoegt. Het heeft namelijk weinig zin om veel mensen uit andere beroepsvelden binnen jouw netwerk te hebben. Door het meer toe te spitsen op jouw beroepskeuze, maak je eerder kans op de juiste vacature die bij je past.

You Might Also Like