Werk zoeken

Online een baan vinden – de gouden speld in een digitale hooiberg

Hoe moet je online een baan zoeken?

Hoewel er nog steeds voldoende mensen naar uitzendbureaus gaan om op zoek te gaan naar werk, worden de meeste vacatures op dit moment online beantwoord. Het internet heeft het makkelijker gemaakt om snel online een baan te vinden.

Het nadeel is echter dat het web af en toe lijkt op een gigantisch moeras waar het moeilijk is om online een baan voor jou te vinden. Er zijn echter een aantal manieren waardoor je dit gigantische aanbod in jouw voordeel kunt laten werken en je daardoor makkelijker kunt bewegen door de digitale banenmarkt.

Veel kansen

Het grote voordeel van het online een baan te zoeken, is dat het voor veel kansen en mogelijkheden zorgt. Soms is het moeilijk om daar richting aan te geven. Maar je kunt al snel veel vacatures afkruisen door te kijken naar in welk werkveld je een baan wilt zoeken. En dan blijven er nog ongelooflijk veel banen over.

Een goede manier om hier verder in te kunnen filteren, is door gebruik te maken van de geavanceerde zoekinstellingen die veel vacaturewebsites bezitten. Hierdoor kun je verdere wensen aanvinken of juist bepaalde afstotende aspecten van vacatures uitzetten. Zo kom je al snel de gewenste resultaten tegen. Hierdoor maak je het voor jezelf makkelijk om de beste baan te vinden die bij je past.

Profileren

Een ander voordeel van online een baan te zoeken is dat je jezelf beter dan ooit van tevoren kunt profileren naar jouw toekomstige werkgever. Met hulp van social media applicaties die zich specifiek richten op de werksfeer. Zoals met LinkedIn kan je jouw eigen cv digitaal opbouwen. Daarnaast is het ook makkelijker om jouw ontwikkelingen snel weer te geven. Door hetzelfde digitale profiel op één van deze apps direct te updaten.

Op deze manier kun je al goed voor de dag komen voordat je ook maar jouw eerste gesprek hebt bij het bedrijf dat de vacature uitvaardigt. Het vergroot daarnaast jouw kansen om jouw netwerk snel uit te breiden, waardoor je al snel op baanaanbiedingen komt die bij jou passen.

Researchen

Daarnaast is het nu ook makkelijker om via de digitale snelweg meer informatie te vinden over het bedrijf waar je wilt solliciteren. Met hulp van Google kun je al snel researchen waar je gaat solliciteren: de achtergrond van het bedrijf, de markt waar het zich op focust en de producten waar het zich het meest mee profileert. Tegenwoordig hoef je daar niet meer voor op pad om er allemaal achter te komen. Je kunt het gewoon doen vanuit jouw luie stoel.

Dit maakt het ook makkelijk om jezelf in je cv te spitsen op wat de werkgever zoekt. Zo kan je jezelf vervolgens goed voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. Zo biedt het internet je niet alleen veel meer kansen dan wat voorheen mogelijk was. Je kunt het ook gebruiken als een middel om meer te leren over de functie waar jij op solliciteert. En ook over het bedrijf die op zoek is naar nieuwe werknemers.

You Might Also Like