Werk zoeken

Positieve eigenschappen voor tijdens je sollicitatie

Na het opsturen van uw CV en motivatie krijgt u binnen een aantal dagen antwoord van de werkgever of recruiter. Er zijn twee mogelijkheden: of u wordt uitgenodigd voor een gesprek of u wordt afgewezen. Nadat u wordt uitgenodigd voor een gesprek zijn er een aantal dingen belangrijk om een goede indruk achter te laten bij de werkgever. Het gesprek zorgt ervoor dat de werkgever makkelijker een beslissing kan maken tussen de verschillende kandidaten. Om een positieve indruk achter te laten moet u letten op een aantal dingen. Hieronder kunt u er meer over lezen.

Vertel over je eigenschappen tijdens je sollicitatie

Het is niet alleen belangrijk om te vertellen over uw sterke punten, maar het is ook aan te raden om te vertellen over uw zwakke punten. Dit zorgt er namelijk voor dat de werkgever denkt dat u inzicht heeft in uw slechte punten. Hieronder zijn een aantal eigenschappen waarmee u rekening kan houden tijdens het sollicitatiegesprek:

  • Ambitieus: Het is vooral belangrijk dat u ambitieus bent tijdens uw sollicitatie. Hierbij is het handig om direct initiatief te nemen en interesse te tonen in de vragen die worden gesteld. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u direct een goede indruk achterlaat bij de werkgever.
  • Creativiteit: Dit is vooral belangrijk bij banen waar creativiteit zeer belangrijk is. Voordat u begint met het werken is het sollicitatiegesprek een ideale kans om te tonen hoe creatief u bent.
  • Durven: Veel sollicitanten hebben de neiging om zich buiten te sluiten. Dit kan ervoor zorgen dat u zeer slecht overkomt bij de werkgever. Om dit op te lossen is het belangrijk dat u bijvoorbeeld durft om vragen te stellen.
  • Houding: Veel werkgevers en recruiters hebben genoeg ervaring op het gebied van gesprekken. Daarom wordt er ook opgelet op uw houding. Door vertrouwen uit te stralen met uw houding zal de werkgever dit zeker meenemen bij de beslissing.

Negatieve eigenschappen tijdens je sollicitatie

Natuurlijk heeft iedereen wel een negatieve eigenschap, dit geldt ook voor de werkgevers. Hierdoor hoeft u niets te verbergen tegenover de werkgever. Wel is het belangrijk om met een frisse gedachte het gesprek te voeren. Tijdens het gesprek moet u negatieve gedachtes zo veel mogelijk vermijden. Net als alle sollicitanten heeft u ook kans op de functie waarop u heeft gesolliciteerd. Dus blijft altijd uzelf ook tijdens een sollicitatie.

Belangrijke tips voor tijdens je sollicitatie.

Buiten uw positieve eigenschappen en negatieve eigenschappen zijn er nog een aantal dingen waarop u moet letten tijdens het sollicitatiegesprek. Hieronder vindt u enkele tips die u kunt gebruiken tijdens uw sollicitatie:

  • Kom een aantal minuten eerder dan de afgesproken tijd. Dit laat zien dat u interesse toont in de functie.
  • Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Zorg ervoor dat uw telefoon uit staat.  Het is namelijk niet wenselijk dat u telefoon midden in het gesprek rinkelt.
  • Neem zeker je CV en motivatiebrief mee. De werkgever zal zeker ingaan op een aantal punten die in uw CV en motivatiebrief staan.

You Might Also Like