Werk zoeken

Twijfelen tussen verschillende jobs, welke beslissing moet ik nemen

Tijdens het zoeken naar een baan kiezen sollicitanten er meestal voor om te solliciteren bij diverse werkgevers. Dit zorgt er ook voor dat er bij verschillende werkgevers een sollicitatieprocedure aan de gang is. Nadat u eenmaal zover bent gekomen zullen er twijfels zijn over welke functie en bedrijf geschikt voor u is. Hierbij kunt u kijken naar diverse factoren zoals loon, werksfeer en doorgroeimogelijkheden. Hierbij zijn de doorgroeimogelijkheden vooral het belangrijkste, omdat dit op lange termijn voor meer voordelen zal zorgen. Met het doorgroeien krijgt u bijvoorbeeld automatisch een hogere loon. Bedenk dus eerst goed welke functie het mogelijk maakt om door te groeien in de toekomst.

Antwoorden op een sollicitatiegesprek

Voor werkgevers zal het niet nieuw zijn dat ze te maken krijgen met een sollicitant die op meerdere functies heeft gesolliciteerd. In dit geval kunt u twee dingen doen: vertellen of verbergen. Bij het vertellen heeft u het voordeel dat u eerlijk bent tegenover uw toekomstige werkgever. Dit kan ook direct de reden zijn dat u aangenomen wordt bij het bedrijf. Wanneer de werkgever weet dat er meerdere bedrijven geïnteresseerd zijn in uw diensten kan dit ervoor zorgen dat de werkgever sneller gaat handelen. In dit geval wilt de werkgever niet dat u kiest voor de andere werkgever, maar dat u kiest voor zijn bedrijf. Aan de andere kant kunt u ervoor kiezen om te verbergen dat u heeft gesolliciteerd bij meerdere werkgevers. Over het algemeen is het slim om hierover niet te praten, doordat het ook moeilijke vragen met zich mee kan brengen.

Het maken van een moeilijke keuze

Het is natuurlijk een moeilijke keuze als u twijfelt tussen twee verschillende jobs. Mocht u tijdens de sollicitatieprocedure vertellen dat er meerdere bedrijven zijn geïnteresseerd in uw diensten dan kunt u verwachten dat de werkgever diverse vragen gaat stellen. De werkgever kan u in dit geval vragen stellen zoals:

  • Welke bedrijf is op dit moment jouw eerste keuze?
  • In hoeverre speelt geld een rol bij jouw keuze?
  • Wat kan een reden zijn om voor ons bedrijf te kiezen?

Er zijn natuurlijk meer vragen die de werkgever kan stellen, maar over het algemeen zult u te maken krijgen met de bovenstaande vragen.

Waar verder op te letten?

Als u eenmaal bent aangekomen bij het einde van de procedure bespreken werkgevers meestal zaken zoals loon, duur van het contract en de arbeidsvoorwaarden. Als u in deze fase nog steeds te maken heeft met verschillende banen dan is het verstandig om nogmaals na te denken welke functie het beste bij u past. Op het eerste gezicht hoeft u niet direct een vergelijking te maken tussen beide functies. Het is verstandig om kritisch na te denken welke functie echt bij u past. U moet niet vergeten dat het belangrijkste is dat u plezier heeft van het werk dat u uitvoert.

You Might Also Like