Vacatures, Werk zoeken

Werk zoeken in je eigen streek in 5 stappen

Internet en social media zijn zeer belangrijk geworden voor vacatures. Daarentegen is het vinden van werk in je eigen streek nog steeds een populaire manier voor het vervullen van vacatures. Voordat u begint met het zoeken naar een baan in uw eigen streek moet u wel letten op een aantal zaken. Veel mensen onderschatten hun netwerk. Over het algemeen wordt er vaak gedacht dat er via een netwerk geen werk kan worden gevonden. Integendeel, vandaag de dag worden er nog veel functies vervult door het netwerken.

Beslis hoe groot je netwerk is

In eerste instantie moet u een beeld krijgen over uw netwerk. Hierbij is het aan te raden om een lijst te maken met de mensen uit uw netwerk. Zelfs iemand waarmee je een korte gesprek mee hebt gehad behoort tot je netwerk. Dit betekent dat je netwerk bestaat uit een heleboel verschillende mensen die jouw kunnen helpen aan een baan. Na het maken van een lijst kunt u een beslissing maken met welke mensen u een netwerkgesprek gaat voeren. Een netwerkgesprek hoeft niet direct te zorgen voor een baan, maar op lange termijn zal het gesprek u helpen bij het vinden van een baan.

Voorbereiding op het gesprek

Een netwerkgesprek is zeer belangrijk voor het vinden van een nieuwe baan. Daarom kunt u het beste uw CV meenemen naar het gesprek, zodat de persoon tegenover u een beter beeld krijgt over uw vaardigheden en ervaring. Verder moet u duidelijk en helder uitleggen waar u opzoek naar bent. De persoon waarmee u een gesprek voert heeft er namelijk niets aan als u alleen doorgeeft dat u opzoek bent naar een baan. Wees daarom helder en duidelijk tijdens het gesprek.

Ga langs bij verenigingen en clubs

Naast het om hulp vragen in uw netwerk is  het natuurlijk ook een goed idee om zelf langs te gaan bij diverse verenigingen en clubs om uw netwerk te vergroten.  U kunt bijvoorbeeld een paar uur aan de slag als vrijwilliger. Dit zorgt er namelijk voor dat u uw sociale contacten vergroot. Dit betekent automatisch een grotere netwerk en een kans op een vaste baan. In je eigen streek zijn er vast wel diverse verenigingen en clubs die opzoek zijn naar een vrijwilliger. Als je geen tijd hebt om langs te gaan bij verenigingen en clubs dan kunt u ook contact opnemen via de telefoon of via de mail.

Netwerken via internet

Zoals eerder gezegd is internet zeer belangrijk geworden voor werkzoekenden. Door middel van social media is het ook mogelijk om kennis te maken met mensen die u kunnen helpen voor een nieuwe baan. Met het inzetten van internet als hulpmiddel vergroot u de kans voor het vinden van een nieuwe baan, doordat zowel particulieren als bedrijven gebruikmaken van het internet. Denk dus goed na voordat u begint met het zoeken naar werk in uw eigen omgeving. Met een actieve deelname vergroot u de kans op een nieuwe baan.

You Might Also Like